Analysera rörelsedata och demografi

Prospect Mapping

 

Våra verktyg och vår expertis bygger på att kombinera kvalitetssäkrad data med interaktiva kartor. Genom att kombinera flera olika datakällor med våra molnbaserade kartverktyg erbjuder vi en unik möjlighet att skapa insikter, ta bättre beslut och att bli mer datadriven. Läs mer om våra datapartners här.

Målgruppsanalys och demografi

Omfattande SCB-data

Med utgångspunkt i SCB-data kan vi enkelt skapa en detaljerad förståelse av demografi, köpkraft, utbildningsnivå, bostadsform, familjestruktur, fordon och etnicitet i olika områden – och mycket mer. I våra kartverktyg är det enkelt att göra en skräddarsydd analys utifrån era behov.

 

Rörelsedata från Telia Crowd Insights

Genom anonymiserad och aggregerad data från Telia Crowd Insights ger vi dig en unik inblick i faktiska rörelsemönster och beteenden i samhället. Se hur folk rör sig i specifika geografiska områden och få insikt i besöksmönster och hur det varierar beroende tid på dygnet, veckodagar och säsong. Denna information är ovärderlig för att förstå konsumentbeteenden och anpassa strategier för att bättre möta din målgrupps behov. Läs mer om Telia Crowd Insights här!

 

Befolkningsprognoser genom pågående byggprojekt

Vi använder data från Byggfakta och Sverige Bygger för att prognostisera befolkningsökningar i specifika geografiska områden. Detta utgör en viktig del av en etableringsanalys och hjälper er att vara i framkant när det gäller att identifiera nya affärsmöjligheter.

-LMM3

Fastighetsdata från Lantmäteriet/Metria

Få tillgång till detaljerad information om intressanta fastigheter genom att visualisera data från Lantmäteriet/Metria direkt i våra kartverktyg.

 

Trafikdata från Trafikverket

I vår plattform kan du enkelt ta fram uppgifter på trafikvolymer på de vägar som kontrolleras av Trafikverket. Dessa uppgifter är av central betydelse för etableringsanalyser, prognoser och beräkning av potential etc.

 

Lediga lokaler, fastigheter och mark från Objektvision

Utforska information om lediga lokaler som matchar era behov. Vår integration med Objektvision ger er en överblick över marknaden och gör att ni kan identifiera de bästa möjligheterna för expansion och etablering.

 

Kunddatabaser för specifika projekt

Genom att kombinera våra datakällor med er egen kundspecifika information skapar vi en unik kontext som möjliggör djupgående insikter och analyser. Detta gör det möjligt för er att anpassa era strategier och tjänster efter exakt vad er målgrupp behöver.

”Att få tillgång till all den data vi behöver genom en och samma partner är otroligt värdefullt. För oss betyder detta att vi kan jobba i ett och samma verktyg när vi ska fatta beslut om nya etableringar samt hur vi ska jobba kundfokuserat med marknadsföring och sortiment, både gällande nya och befintliga butiker.”

- Per Edstam – Expansion Manager City Gross

Datapartners

trafikverket
Sverige_bygger logga
lantmäteriet logga
sokigo logga
metria_logo_rgb
telia logga
byggfakta logga
scb logga
Objektvision logga

Kontakt

Stefan Nordin

VD/CEO, Partner +46 708802793 stefan.nordin@prospectmapping.se

Simon Adolphson

Business Director +46 737016702 simon.adolphson@prospectmapping.se

Elin Johansson

Projektledare och GIS-tekniker +46 723938218 elin.johansson@prospectmapping.se

Håkan Hünning

FMCG och Masterdata, Partner +46 709821920 hakan.hunning@prospectmapping.se

Henry Fosselius

GIS-expert, Partner +46 705826495 henry.fosselius@prospectmapping.se